7.6. Samlet vurdering af Puppy Linux

Puppy Linux lyder bedre end det er. Dels kræves der en, efter min standard, ret ny maskine, hvor det som oftest ville være en gammel maskine, jeg ville ønske mig at køre en "mini distro" på. Dels skal man være heldig for at det virker uden modifikationer.

For mange er det nok først brugbart når man har rettet det til med de drivere man mv. har brug for. Så er det pludselig ikke så nemt for begyndere mere. Manglen på drivere og det faktum, at den lægger en permanent fil på harddisken, gør at den heller ikke er særlig egnet til at have med i lommen som system-cd, eller som sin lille transportable desktop. Harddisk-problemet burde ikke være relevant med flash-Puppy, som gemmer på flash-kortet, men til gengæld er det nok kun ret nye maskiner, der kan boote fra sådan et.

Dokumentationen er mange steder fra version 0.7.4 og passer ikke mere. Dette kunne man tage som sjusk, men det ser mere ud som om det bare er fordi det er et projekt i rivende udvikling lige nu. Der er mange nye datoer i deres nyheder og diskussionsforum. Når projektet bliver mere færdigt vil dokumentationen forhåbentlig få højere prioritet, eller der vil være længere imellem nye udgaver, og dermed bedre tid til at dokumentationen kan følge med.

Det at puppy kun kører som root er heller ikke den mest betryggende egenskab. Forfatterens kommentar er, at hvis du ikke kan lide dette, er Puppy Linux ikke noget for dig.

På dens nuværende udviklingsstadium er puppy således ikke særlig egnet til målgruppen, medmindre de er heldige at det virker i første forsøg. Man skal dog huske på at Puppy Linux kun er en version 0.78, På lidt længere sigt kan den godt gå hen at udvikle sig til noget ganske brugbart.