9.3. Brugen af Slackware

Slackware er enkel. Når man skal have dansk tastatur i KDE, så skal man manuelt med vi eller emacs rette /etc/X11/XF86Config så der kommer til at stå Option "XkbLayout" "dk" under Keyboard-afsnittet. Dette eksempel illusterer Slackware meget godt - man skal kende systemet godt for at kunne tilpasse det. Der er ikke ret mange hjælpeprogrammer med Slackware.

En af de ting som er "enkel" at arbejde med, er installation af programmer. I modsætning til Mandrake hvor man kan skrive urpmi emacs for at få emacs installeret, så er Slackware langt mere primitiv. Man monterer sin cdrom manuelt som root med mount /mnt/cdrom, går til /mnt/cdrom og i hver af de kataloger ligger der et ekskverbart script, der kan installere de passer fra det nuværende katalog. Det er .tgz-filer, og der er således enkelt adgang til alle programmer - men opgradering kan være et helvede med Slackware, da pakkestyringen ikke er så smart som i Debian, Red Hat, SuSE og Mandrake.

Der kan læses mere om Slackware på dansk i "Installation af Slackware Linux med Dropline Gnome" http://www.anhoej.suite.dk/slackware/slack.html.