16.4. Daglig brug af NetBSD

De enkelte programmer virker som under Linux, så som almindelig bruger mærker man ikke at man kører NetBSD i stedet for en Linux-variant. Som systemadministrator er forskellene større.

Læs http://www.netbsd.org/Documentation/software/packages.html for at finde ud af hvordan du kan installere programmer.

Hvis du er tilfreds med at installere binære pakker, kan du sætte omgivelsesvariablen PKG_PATH til ftp://ftp.dk.netbsd.org/pub/NetBSD/packages/1.6.1/i386/ALL, så kan du f.eks. installere zsh med kommandoen pkg_add zsh. Med den opsætning kan pkg_add selv klare finde eventuelle afhængigheder (så længe der er officielle pakker). En oversigt over hvad man kan installere på denne måde, kan findes på den ovenfor nævnte side. Der burde være nok at vælge imellem.

Som en BSD-variant benytter NetBSD ikke sysvinit (de runlevel scripts der under Linux bliver kørt ved start) men i stedet /etc/rc.conf.

Hvis man logger ind som root, får man at vide at det er en dårlig idé og bliver rådet til at bruge su i stedet. Det er et rigtig godt råd, men man skal lige være opmærksom på at kun medlemmer af wheel-gruppen kan bruge su til at blive root.