3.2. Sketch

Savner man et vektor baseret tegneprogram som f.eks. Corel Draw eller Acrobat Illustrator, er programmet Sketch måske værd at se på. Programmet kan hentes på http://www.nongnu.org/skencil/. Programmet er hovedsageligt skrevet i python og kræver derfor python minimum version 1.5. Programmet kræver også Tcl/Tk og python biblioteket Python Imaging Library (PIL) som kan hentes fra http://www.pythonware.com. Der findes rpm pakker til programmet, men disse kan til tider være svære at få til at virke, hvis man ikke lige har den opsætning som rpm-pakkerne er lavet til, derfor er det ofte nemmere at installere programmet fra sourcekoden. Der medfølger en glimrende instruktion på hvordan det gøres, og det tager normalt ikke ret lang tid. Hvis programmet ikke virker eller virker underligt er et godt tip at starte det i en terminalbox, kommer der fejlmeldinger her mens programmet bruges, er der sandsynligvis et eller andet galt. Programmet er meget kompakt og kører også på mindre kraftige maskiner.

Figur 3-3. Sketch

Programmet har alle de basale funktioner som andre vektorbaserede programmer, tegning af cirkler, ellipser, rektangler, Bezier kurver, import af eksterne images (jpeg, gif osv). Objekter kan grupperes, der kan arbejdes i lag og meget meget mere. Er man f.eks. vant til Corel Draw er programmet lige til at gå til. Programmet har også en plugin facilitet og der findes en del forskellige plugins, bl.a. en del til korttegning (GIS).

Til programmet findes en ganske udmærket manual skrevet af nogle franskmænd, men den er heldigvis oversat til Engelsk. Den kan hentes på http://www.linuxgraphic.org/section2d/sketch/documentation.html.