Kapitel 10. Spil

Linux er ikke en spillemaskine, som vi har skrevet i forordet, men der er spil til Linux og der kommer flere og flere. På internettet kan du læse meget mere om spil på siden http://www.linuxgames.com. Vi vil i dette afsnit vise nogle af disse. Det kan også lige nævnes at Heretic er blevet annonceret til Linux og flere detaljer kan findes på http://www.cs.uni-potsdam.de/~wertmann/homepage3.html

10.1. KDE-spil

Der er en del mindre spil til KDE, som er ganske underholdende. De svarer meget til de småspil, du sikkert kender fra Windows 95/98 eller lignende. Der er naturligvis et 7-kabale-spil.

Figur 10-1. KDE-spillet Kabale

Spillet Mahjongg er en gammel kending i Linux-verdenen - du skal finde ens brikker og fjerne disse, to af gangen, men kun de yderste. Meget hyggeligt spil.

Figur 10-2. KDE-spillet Mahjongg

Ok - du kender den fra Windows. Ingen spilsamling uden Minesøger-spillet.

Figur 10-3. KDE-spillet Minesøger

Reversi eller Sort/Hvid. Kendt barn har mange navne. Vend modstanderens brikker - rigtig fornøjeligt.

Figur 10-4. KDE-spillet Reversi

Tetris kender du sikkert, og den "rigtige" version hedder i KDE sirtet. Der er også en sødere version, som hedder smiletris.

Figur 10-5. KDE-spillet Sirtet

Figur 10-6. KDE-spillet Smiletris

Poker-spillet i KDE er ret enkelt men desværre kun et enkeltmands-spil. Du taber stille og roligt dine virtuelle penge, eller gør du?

Figur 10-7. KDE-spillet Poker

Snake er et lille spil, der for mange år siden blev spillet på Commodore 64, ældre videospil osv. Nu har det fået en ny forklædning.

Figur 10-8. KDE-spillet Snake

En af de gamle kendinge er asteroide-spillet, hvor du skyder og flyver. Ikke så festligt efter et stykke tid.

Figur 10-9. KDE-spillet Asteroider