3.2. Installation

Man kan bestille Gentoo hos Linuxpusher eller selv hente et brændklart ISO-cd-rom-billede fra Gentoo-hjemmesiden. Man brænder cd-rom-billedet til med sit foretrukne værktøj (eller finder et i »Linux - Friheden til at vælge programmer«).

Man starter installationen ved at starte sin maskine direkte fra Gentoo-cd-rom'en og følger i øvrigt installationsvejledningen.

Bemærk

På grund af dørvogteren eller HTTP-stedfortræderen på vores netværk, kunne min maskine ikke komme ordentligt på nettet, før jeg havde udført kommandoen:

cdimage / # echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_timestamps
Bemærk

Gentoo er afhængig af at udviklere ikke pludselig rydder op på deres websteder og sletter, omdøber eller flytter filer. Da jeg – som installationsvejledningen forslår – forsøgte at installere PCMCIA-understøttelse fik jeg for eksempel at vide at emerge ikke kunne få fat i pcmcia-cs-3.2.4-orinoco-patch.diff.

Bemærk

Hvis man har fulgt installationsvejledningens råd om opdelingen af harddisken, bør GRUB's opsætningsfil, /boot/grub/grub.conf, ikke være som de foreslår, men snarere se sådan ud:

default 0
timeout 30
splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz

title=Gentoo Linux (genkernel)
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/kernel-2.4.20-gentoo-r8 root=/dev/hda3
initrd (hd0,0)/initrd-2.4.20-gentoo-r8

Regn med at det alt i alt tager en dag eller to at få et basalt Gentoo-system på benene. Og regn så med yderligere en dag eller to til at få det til at fungere som du vil have det.