Kapitel 3. Gentoo

»Gentoo« er et kildetekstbaseret system. Du (din maskine) kan selv oversætte alle de programmer du vil have på maskinen, men du behøver ikke at gøre det. Installationsmetodens vægt på oversættelse bevirker, at det er lettere at opdatere dependency-træer.

Figur 3-1. (Også) med Gentoo kan man oversætte alle programmer

3.1. Målgruppe

Gentoo kan også tilfredsstille folk, der vil have et systemet optimeret efter hardwaren. Man kan jo justere et system, når man oversætter det. Gentoo tilbyder nogle generelle flag for oversættelse, men man kan også sætte dem på pakkebasis, således at folk kan få det lige præcis som det passer dem.

Hvis man ønsker det, kan man køre med de nyeste udgaver af programmer, men så skal man jo selv enten lave en gentoo-ebuild specifikation eller bruge sourcepakken på en anden måde. Folk der har brug for at køre med de nyeste nye udgaver af programmerne kan med stor fordel bruge Gentoo i stedet for for eksempel SuSE, men så får man jo heller ikke sikkerheden i det afprøvede koncept. Mange af principperne i Gentoo svarer til Debian, men i Gentoo skulle det være lidt hurtigere at man får mulighed for at hente nye "ustabile" pakker.