8.5. Killer-feature

Det særlige ved Red Hat er, at den er en af dem, de andre distributioner bliver sammenlignet med. Derfor er det svært at finde noget særligt ved Red Hat. Når nogen skal forklare det særlige ved en eller andet distro, er det ofte de ting den kan, som Red Hat ikke kan, der lægges vægt på. Så vi kan placere Red Hat i midten, som en slags reference-distribution. Måske vil Fedora efterhånden skille sig mere ud.

Skal vi finde en særlig killer feature ved Red Hat, er det nok at den er meget udbredt. Dette gør det let at få hjælp til installation og til alle de spørgsmål, der opstår under brugen af systemet. Oplever man et problem i Red Hat under nogenlunde normal brug, er der gode chancer for at google kan finde nogen, der har haft det samme problem før.

Selv de mere mystiske problemer kan man ofte finde hjælp til i Red Hat's egne fora eller i deres bugzilla database (som desværre er meget kompleks at finde rundt i). Jeg ved ikke om dette bevares i Fedora-projektet. En kortere levetid på en udgivelse kan tænkes at have en negativ indflydelse på hvor underlige problemer man kan finde løsninger på - hvis standard svaret er "opgradér".