10.2. Brugen af SUSE

Med SUSE har du muligheden for mange forskellige Skrivebordsmiljøer, herunder KDE, Gnome, Xfce. Både KDE og Gnome er officelt understøttet af SUSE fællesskabet, hvilket vil sige at det er nogle skrivebordsmiljøer der bliver prioteret højt når det drejer sig om opdateringer m.m. Med SLED er det dog Gnome der er det primære skrivebordsmiljø. Med standard installationen medfølger mange af de programmer du vil skulle bruge for at komme igang, herunder en internetbrowser, kontorpakke og et musikafspillingsprogram. Disse programmer er oftes gerne tilpasset således de passer bedst muligt ind i det skrivebordsmiljø du benytter dig af. Hvis der skulle være et program som skulle mangle kan det let installeres via pakkehåndteringen.

Generelt set virker tastatur, indstillinger m.m. som det skal. SUSE konfigurer normalt ens hardware så det er lige til at gå i gang med. SUSE arbejder med et sæt konfigurationsfiler i /etc/sysconfig, som danner udgangspunkt for ændringer i de enkelte programmers konfigurationsfiler, typisk placeret under /etc.

SUSE er meget grafisk orienteret med grafisk opstartsbillede, grafisk billede når man lukker ned, og framebuffer konsol og virtual consoles. Der er ikke meget "rigtig" tekstmode at finde. Man kan dog få lov at se beskederne når SUSE lukker ned eller ved opstart, ved at trykke ESC.

Oversættelsen af SUSE til dansk er generel god, især pga. det store arbejde bl.a. Martin Schlander (cb400f) og hans hold har gjort i de senere udgivelser.