1.2. Hardware

Det er ikke al hardware, der fungerer under Linux. Det skyldes, at en del hardware-producenter ikke udvikler drivere til Linux, som de gør det til Windows. Ligesom spilproducenterne vil de først gøre det, når forbrugerne kræver det. Derfor er de fleste drivere til Linux udviklet af dygtige frivillige programmører ligesom Linux selv er det. Men det kan være svært eller umuligt at skrive en driver, hvis producenten hemmeligholder hvordan en driver kommunikerer med hardwaren. Desuden skriver folk som regel mest drivere til den hardware, de selv har adgang til. Derfor er det en god idé at kontrollere, om din hardware er understøttet, før du beslutter dig for at skifte til Linux. Oplysningerne kan som regel findes på internettet. Søg efter Linux og så navnet på din hardware.

Du kan ikke regne med, at de alle Win-modems og Win-printere kører under Linux. Om en printer er af en sådan type kan oftest ses på at den ikke er DOS-kompatibel og ikke har nogen hukommelse. Typisk kan man søge på http://www.google.com med søgestrengen "Linux" og navnet på den hardware du påtænker at købe. Der er også flere gode hjemmesider rettet mere specifikt mod hardware - se mere i Kapitel 10.

Det kan ske, at en PC er ustabil med Linux, og langt de fleste gange vil dette skyldes at der er ustabil hardware. En af de største problemer er defekt RAM, ser mere på http://www.sienet.hu/linux/sig11-FAQ.html.