Forord

Kontor-funktionen er blevet det store "mantra" de sidste par år. Microsoft Office er blevet en de-facto standard, og mange tror at det er den eneste kontor-pakke man kan anvende. Open Source-løsninger er godt på vej og for langt de fleste brugeres behov fuldt tilstrækkelige. Et af de bedste bud er OpenOffice.org (det hedder programmet), som sin rod i StarOffice fra Sun.

Valget i denne bog er koncentreret om OpenOffice.org installeret på en Linux-maskine med KDE som den grafiske desktop. Bogen vil på en ret kortfattet vis beskrive de vigtigste kontor-funktioner i OpenOffice.org (tekstbehandling, regneark og præsentation) samt de dele af KDE, som man kan have glæde af i dagligdagen (e-post og web-adgang).

I Appendiks A er beskrevet hvordan man sætter de enkelte programmer op, men bogen er tiltænkt brugere, som ikke behøver at sætte sig ind i dette.

Der er en del flere muligheder for at klare kontorfunktioner end det som præsenteres i denne bog. Friheden til at vælge findes - og denne bog er alene tiltænkt som "en mulig løsning". For dem som gerne vil se på alternativer henvises til de andre bøger i serien.

Desuden er der henvisninger til andre relavente værker og vejledninger fortrinvis på dansk.

1. Linux-bøgerne

Bogen er en del af en serie, som kan findes på http://www.linuxbog.dk/