10.3. Internet-sikkerhed

Da man designede internettet for mange år siden, fandtes crackere ikke, og man havde ikke fantasi til at forestille sig nutidens avancerede internet-kriminalitet. Fakta er, at det meste internet-kommunikation sendes i klar tekst – inklusiv login-navne og tilhørende adgangskoder. Derfor skal man passe på, hvis man skal lave login på Linux-maskinen fra et fjernt sted i verden via internettet. Der er sikre systemer med stor fleksibilitet, som ikke transmitterer adgangskoder i klar tekst. Den bedste implementering er "Secure Shell" (ssh).

Emnet er meget vanskeligt, idet de kriminelle ofte ved uhyre meget om netværk og sikkerhedsfejl. Der er dog et par generelle kommentarer, som bør følges nøje, hvis din maskine skal stå på et usikkert netværk.

Listen ser dramatisk ud og er ikke så relevant for dem, som lige logger på internettet via modem for at tjekke epost og surfe lidt. For dem, som vil lave missionskritiske forretningssystemer på internettet, er det ekstremt relevant. Du kan læse meget mere i bogen "Linux – Friheden til sikkerhed på internettet", der findes på www.linuxbog.dk/.

Tilsvarende bør du læse http://www.sslug.dk/sikkerhed/.

Det kan anbefales at købe en god bog om netværkssikkerhed, såsom: