8.3. Brugen af Red Hat/Fedora

En fuld installation Red Hat 9 eller Fedora indeholder både KDE og GNOME, men de er tilpasset Red Hats design og ser næsten ens ud. Nogle synes dette er et stort fremskridt, andre er af den modsatte opfattelse.

Red Hat indeholder de mest almindelige serverprogrammer - desværre har man valgt sendmail i stedet for postfix, og wuftp er standard ftp serveren. En ny "vsftp" (very secure ftp), der også følger med, er et muligt alternativ. Wuftp er tilsyneladende røget ud af Fedora.

Som desktop er Red Hat/Fedora ikke meget anderledes at bruge end alle andre UNIX'er med KDE eller GNOME. OpenOffice.org følger med Red Hat 9 og Fedora.

Red Hat har nogle opsætningsprogrammer, man hurtigt bliver afhængig af - check "setup", "chkconfig", samt div. "redhat-config-" programmer. Ja, de hedder stadig det samme i Fedora.

Red Hats gamle Xconfigurator program er erstattet af "redhat-config-xfree86", som er X baseret.

Fra Red Hat 8 begyndte Red Hat at benytte tegnsættet UTF8, og printsystemet LPRng blev skiftet ud med CUPS. Red Hat sætter sig på en måde mellem to stole hvad disse ting angår. De er ikke "bleeding edge" med på det nye som f.eks. Mandrake, men de er heller ikke tilstrækkelig konservative til at man umiddelbart tør opgradere sine servere eller sin klient-park, før man har set, hvilke inkompatible nyheder de har med denne gang.

I Fedora satser man på at være mere "bleeding edge" - hvilket måske nok flytter lidt på målgruppen i længden. Ellers er der ikke meget forskel fra Red Hat 9.