2.6. Redigering af HTML-sider

Til at lave HTML hjemmesider har du flere muligheder. Du kan selvfølgelig altid starte din favoriteditor og skrive dine hjemmesider med denne. De fleste editorer har ikke meget speciel understøttelse af HTML, men Emacs kan forstå syntaks og farvekode filerne (brug "Alt-x html-mode" og "Alt-x font-lock-mode"). Tilsvarende har KWrite samme muligheder.

Ønsker du at kunne redigere HTML direkte i grafisk tilstand, er der mulighed for at bruge den indbyggede editor i Netscape. OpenOffice.org har tilsvarende muligheder for at kunne udskrive dokumenterne til HTML, men du har ikke samme fleksibilitet, som hvis du skrev det med Netscape eller en almindelig editor. Programmet Amaya fra World Wide Web Consortium (W3C) er også en mulighed. W3C er den officielle organisation bag WWW, og Amaya er deres browser og HTML-editor. Bruger du Amaya, er du sikker på, at dine hjemmesider følger de formelle standarder!

W3C udgiver også programmet "HTML Tidy", der kan rette de fleste syntaksfejl i HTML-filer, og de kører webstedet validator.w3.org, hvor du kan få tjekket syntaksen på dine websider.

En anden god mulighed er at anvende Bluefish, der kan hentes fra bluefish.openoffice.nl. Den kan syntaks-vise HTML, og endda også PHP3, PHP4, SSI-kode og meget andet. I samme kaliber er Quanta Plus, som har hjemmesiden quanta.sourceforge.net, som ses på Figur 2-8.

Figur 2-8. Redigering af HTML-sider med Quanta Plus